Historia De Compassione Mariae

Historia De Compassione Mariae Gloriossismae Virginis Mariae
Marian Office, 15th Century
CPO 777604-2 [CD]


    Historia De Compassione Mariae Gloriossismae Virginis Mariae, Marian office
  1. [Intonatio: Domine, labia mea aperies]
  2. Invitatorium: Christum regem adoremus
  3. Ad Primo Nocturno (Antiphona 1): Domine dominus noster
  4. Ad Primo Nocturno (Antiphona 2): Ecce Mira pendet
  5. Ad Primo Nocturno (Antiphona 3): Plangat cum virgine
  6. Ad Primo Nocturno (Responsorium 1): Egressus est a filia Sion
  7. Ad Primo Nocturno (Responsorium 2): Vide domine et considera
  8. Ad Primo Nocturno (Responsorium 3): Quis dabit capiti meo
  9. Ad Secundo Nocturno (Antiphona 4): Quem genuit mater
  10. Ad Secundo Nocturno (Antiphona 5): Vidit Maria aquam
  11. Ad Secundo Nocturno (Antiphona 6): Quia filio crucifixo fideliter
  12. Ad Secundo Nocturno (Responsorium 4): Dilectus meus condidus filiae Jerusalem
  13. Ad Secundo Nocturno (Responsorium 5): Deduc quasi torrentem
  14. Ad Secundo Nocturno (Responsorium 6): Quis mihi tribuat
  15. Ad Tertio Nocturno (Antiphona 7): Commota est terra
  16. Ad Tertio Nocturno (Antiphona 8): Consorare filia Sion
  17. Ad Tertio Nocturno (Antiphona 9): O mater benedicta
  18. Ad Tertio Nocturno (Responsorium 7): O vere stupendos visionis pendos
  19. Ad Tertio Nocturno (Responsorium 8): Cum vidisset Jesus oculis
  20. Ad Tertio Nocturno (Responsorium 9): Stella maris candoris ebur


Playing time: 57' 57"

Recording site and date:
Unknown [2010 or prior];
Rel.: 2011

Reviewed in:
Fanfare (Vol./#-p.): 35/1- 494 (September/October 2011)

Information from Fanfare and various commercial websites.

To purchasing information for this disc.

To FAQ references to this recording.

To FAQ CD index page.

Pierre-F. Roberge