Schütz: Cantiones Sacrae 1625 SWV53-93

Schütz: Cantiones Sacrae
Weser Renaissance Bremen
CPO 999405



  1. O bone, o dulcis, o benigne Jesu (SWV53 Prima Pars) (3:09)
  2. Et ne despicias humiliter te petentem (SWV54 Secunda Pars) (2:01)
  3. Deus misereatur nostri, et benedicat nobis (SWV55) (2:12)
  4. Quid commisisti, o dulcissime puer (SWV56 Prima Pars) (3:44)
  5. Ego sum tui plaga doloris (SWV57 Secunda Pars) (2:40)
  6. Ego enim inique egi (SWV58 Tertia Pars) (4:17)
  7. Quo, nate Dei, quo tua descendit (SWV59 Quarta Pars) (2:38)
  8. Calicem salutaris accipiam (SWV60 Quinta et ultima Pars) (2:12)
  9. Verba mea auribus percipe, Domine (SWV61 Prima Pars) (2:18)
  10. Quoniam ad te clamabo, Domine (SWV62 Secunda Pars) (2:13) (
  11. Ego dormio, et cor meum vigilat (SWV63 Prima Pars) (3:50)
  12. Vulnerasti cor meum, filia charissima (SWV64 Secunda Pars) (3:37)
  13. Heu mihi, Domine, quia peccavi nimis (SWV65) (3:49)
  14. In te, Domine, speravi (SWV66) (2:18)
  15. Dulcissime et benignissime Christe (SWV67) (3:32)
  16. Sicut Moses serpentem in deserto exaltavit (SWV68) (2:55)
  17. Spes mea, Christe Deus, nominum tu dulcis amator (SWV69) (3:02)
  18. Turbabor, sed non perturbabor (SWV70) (1:51)
  19. Ad Dominum cum tribularer (SWV71 Prima Pars) (3:01)
  20. Quid detur tibi aut quid apponatur tibi (SWV72 Secunda Pars) (2:40)


  1. Aspice pater piissimum filium (SWV73 Prima pars) (2:51)
  2. Nonne hic est, mi Domine (SWV74 Secunda Pars) (1:26)
  3. Reduc, Domine Deus meus (SWV75 Tertia Pars) (3:23)
  4. Supereminet omnem scientiam (SWV76 Prima Pars) (3:51)
  5. Pro hoc magno mysterio pietatis (SWV77 Secunda Pars) (2:13)
  6. Domine, non est exaltatum cor meum (SWV78 Prima Pars) (2:53)
  7. Si non humiliter sentiebam (SWV79 Secunda Pars) (2:20)
  8. Speret Israel in Domino (SWV80 Tertia Pars) (1:16)
  9. Cantate Domino canticum novum (SWV81) (2:49)
  10. Inter brachia Salvatoris mei (SWV82) (3:34)
  11. Veni, rogo, in cor meum (SWV83) (3:21)
  12. Ecce advocatus meus apud te, Deum patrem (SWV84) (3:59)
  13. Domine, ne in furore tuo arguas me (SWV85 Prima Pars) (3:05)
  14. Quoniam non est in morte (SWV86 Secunda Pars) (2:50)
  15. Discedite a me omnes qui operamini (SWV87 Tertia Pars) (3:18)
  16. Oculi omnium in te sperant, Domine (SWV88 Prima Pars) (0:54)
  17. Pater nostris, qui es in coelis (SWV89 Secunda Pars) (2:24)
  18. Domine Deus, pater coelestis (SWV90 Tertia Pars) (1:19)
  19. Confitemini Domini, quoniam ipse bonus (SWV91 Prima Pars) (1:51)
  20. Pater noster Repetatur (=SWV89) (SWV92 Secunda Pars) (2:30)
  21. Gratias agimus tibi, Domine Deus Pater (SWV93 Tertia Pars) (1:33)

Recorded: St Osdag, Mandersloh, nr Hanover January 1996

Timing: CD1 58:06 CD2 53:47

Texts in Latin and English; Notes in English, French and German

The forty motets contained on these two CDs can be considered Schütz' Spiritual Madrigals and a counterpart to the Secular Madrigals of Opus 1; they are among his most expressive works. Dedicated to an imperial official and with texts from a popular Lutheran prayerbook of the time, they show no clear adherence to any particular confession. As often with Schütz' collections, the motets were written over a period of time and were not planned as a set.
Because of the range of the alto part, the motets were performed with Rogers Covey-Crump (lower lying parts) and Ralf Popken singing the alto part.

Weser Renaissance Bremen: Mona Spägele - Soprano; Ralf Popken - Alto; Rogers Covey-Crump, John Potter - Tenor;
Peter Kooij - Bass; Thomas Ihlenfeldt - Chitarrone; Manfred Cordes - Organ and artistic supervision.

To purchasing information for this disc.

To FAQ references to this recording.

To FAQ CD index page.

Simon op den Brouw