Change to English
 
Kalmanovits Zoltán
énekes, karvezetõ, szolfézstanár, viola da gamba és furulya-játékos
corvina@freemail.c3.hu

1973-ban született Budapesten. Tanulmányait a Gyõri Richter János Zenemûvészeti Szakközépiskola szolfézs-zeneelmélet és zeneszerzés (Draskóczy László) -, majd a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem középiskolai ének-zenetanár és karvezetés szakán (Hartyányi Judit, Párkai István, Erdei Péter) végezte. 1997-ben diplomázott.

Jelenleg a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem egyházzene szakos hallgatója; ének-zene tanár az Angolkisasszonyok Ward Mária Iskolájában, szolfézstanár a Szabolcsi Bence Zeneiskolában.

A reneszánsz és középkori zenére specializálódott Corvina Consort ének- és hangszeregyüttes mûvészeti vezetõje. Az együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és más európai országban; több lemezt is készített, egyikük (Officium Defunctorum) a "Le Monde de la Musique" folyóirat "CHOC PRIX" díját nyerte 1999 októberében.

A Fõvárosi Kántorátus, az A:N:S Chorus és a Purcell Kórus énekese. Szerepelt ezen kívül az Affetti Musicali, az Ars Longa Ének- és Zenekar, az Ars Renata, a Cantus Corvinus, a Kecskés Együttes, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Musica Profana, a Schola Hungarica, a Soli Deo Gloria Kamarakórus, a Sonatores Pannoniae, a Szent Imre templom zenekara és a Voces Aequales koncertjein illetve lemezein.

   
Lépjen kapcsolatba velünk!